Op safari in Tanzania

Op safari in Tanzania

SONY DSC

 

Tanzania staat voornamelijk bekend om het avontuur dat te beleven valt in de wildlife. Maar toch heeft nog niet iedereen een idee hoe zo’n safari er aan toe gaat, daarom nemen wij jou mee.

Wat betekent safari?

Safari komt uit het Swahili en betekent ‘lange reis’, maar wij zien een safari als een meerdaagse tour door een wildpark. Dit is vaak onder leiding is van een gids in een safariauto. De keuze is aan jou of je overnacht in een kamp of een luxe lodge.

Dieren

Het is een feit dat je wilde dieren gaat zien op een safari in Tanzania. Antilopen, zebra’s, olifanten, giraffen en buffels zijn er namelijk in grote getalen. Het spotten van een luipaard, cheetah of neushoorn is lastiger, maar dat maakt de safari wel spannender. Ook kan je tijdens een safari prachtige vogels spotten of landdieren die je zelfs in de dierentuin ziet schitteren.

Verschillende safari’s

Er worden allerlei safari’s aangeboden, elk met een eigen hoogtepunt. Er zijn safari’s van drie dagen, maar ook van twee weken. Aan de hand van de beschikbare tijd, het gezelschap en budget kan je een plan opstellen. Tanzania heeft verschillende wildparken, deze zijn verschillend van grootte en hebben allemaal hun eigen specialiteit.

Tochten

Uitslapen zit er tijdens een safari vaak niet in, want het beste moment om wild te spotten is heel vroeg in de ochtend. Deze uren zijn de dieren nog het meest actief en dan is er het mooiste licht om te fotograferen. De meeste parken sluiten rond 6 uur in de avond. Dit is ingesteld om de dieren ook hun rust te gunnen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de safarimogelijkheden? Breng dan een bezoek op de website van Tanzania specialist.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *